Trafik cezasını Fahri Müfettişin yazdığı nasıl anlaşılır?
“Gönüllü trafik müfettişlerinin fotoğraf çekmesi yasak.” Güleçyüz, gönüllü trafik denetiminin bir özdenetim sistemi olduğunu belirterek, “Bazı mahkemelerde olgular incelenmeden taraflı kararlar alınıyor.” Trafik polisi, trafik kurallarını ihlal eden bir kişiye ceza kestiğinde, fotoğraf kanıtına gerek duyulmuyor.
Fahri müfettişin kestiği ceza iptal olur mu?
Gönüllü trafik müfettişine verilen trafik cezası, cezaya karşı Ceza Mahkemesine yapılacak itirazda, cezanın haksız yere verildiğine ve kural ihlali bulunmadığına ilişkin delillerin de bulunması halinde kaldırılabilir.
Plakaya yazılan ceza iptal olur mu?
Plaka cezası 10 iş günü içerisinde tebliğ edilmezse kişi bu cezanın iptalini talep etme hakkına sahiptir. Tebligat süresinin geçirilmemesi gerekçesiyle Sulh Ceza Hakimliğine başvurularak cezanın iptali talep edilebilir.
Fahri müfettişin yetkileri nelerdir?
Bu müfettişlerin zaman veya mekan kısıtlaması yoktur ve nerede olurlarsa olsunlar sürücüleri denetleyebilir ve yol güvenliği hakkında görüş ve önerilerde bulunabilirler. Ancak bu müfettişlerin araçları durdurma, sürücülerle etkileşim kurma veya belgeleri ve evrakları kontrol etme yetkisi yoktur.
Fotoğraf olmadan trafik cezası kesilir mi?
Trafik ceza tutanağında ihlale ilişkin fotoğraf veya kamera kaydının bulunmaması keyfi yaptırımlara ve sahte plaka bulundurmaktan dolayı para cezası uygulanmasına yol açabileceğinden, trafik cezasının iptal edilmesi gerekmektedir.
Fahri trafik müfettişi hangi cezaları yazar?
Buna göre, yeni düzenlemeler yapılıncaya kadar gönüllü trafik kontrolörleri yalnızca engelli park yeri ihlallerine ceza kesebilecek.
Trafik cezasına itiraz ettim kaybettim mahkeme masrafı ne kadar?
2024’ten itibaren Sulh Ceza Hakimliği’ne trafik cezasına itiraz için mahkeme masrafı alınmayacak. Yukarıda açıklanan hususlar dikkate alındığında, Sulh Ceza Hakimliği’ne trafik cezasının iptali için dava açmak ücretsizdir.
Trafik cezasının detayını nasıl öğrenebilirim?
Araç plaka numarası, tescil tarihi ve T.C. Kimlik numaranızı girip 1189’a mesaj göndererek plakanıza kayıtlı cezaları öğrenebilirsiniz. Trafik cezalarının ödeme son tarihi gibi detaylara ulaşmak istiyorsanız TCP AYRINTI üzerinden mesaj gönderebilirsiniz.
Trafik cezasını ödedikten sonra itiraz edilir mi?
İstenirse, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde bu trafik cezasına itiraz edilebilir, tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde trafik cezası %25 indirimli olarak ödenir.
Haksız yere trafik cezası yedim ne yapmalıyım?
Trafik cezasına itiraz etmek için ikamet ettiğiniz yere en yakın ceza mahkemesine gerekli belgelerle başvurabilirsiniz. Ancak, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde sulh ceza mahkemesine başvurabilirsiniz.
Bir günde 2 trafik cezası yazılır mı?
Günde iki kez hız cezası almak mümkündür. Ancak, aynı araç için aynı yerde ve aynı zamanda iki kez hız cezası kesilemeyeceği belirtilmektedir. Mevcut uygulama göz önüne alındığında, aynı mesafede üst üste üç ila dört kez hız cezası verilmesinin hukuka aykırı olduğu düşünülmektedir.
Plakaya yazılan cezalar kaç günde sisteme düşer?
Bu cezalar sorgulanırsa cezanın sisteme işlenmesi 3 ila 7 gün arasında sürmektedir. E-devlette birden fazla işlem yapılabildiği için araç plakasına genellikle not edilen ilgili ceza bildirimleri de kontrol edilerek ödeme işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.
Fahri müfettişin yazdığı ceza iptal edilir mi?
Gönüllü trafik müfettişleri trafik cezaları kesme yetkisine sahip olsalar da, cezaya itiraz edilebilir. İtiraz talebi, mümkünse, dilekçeyle birlikte kuralların ihlal edilmediğini gösteren kanıtlarla birlikte sunulmalıdır.
Fahri trafik müfettişi nereye şikayet edilir?
Gönüllü trafik müfettişi tarafından verilen trafik cezasına karşı 15 gün içinde sulh ceza hâkimliğine itiraz başvurusunda bulunulması gerekiyor.
Fahri trafik müfettişi nasıl anlaşılır?
DETAYLI BİLGİ İÇİN: Bilgi edinmek için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Fahri Trafik Denetleme Bürosu’na şahsen veya 241 54 36 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Fahri trafik müfettişi nasıl bulunur?
DETAYLI BİLGİ İÇİN: Bilgi edinmek için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Fahri Trafik Denetleme Bürosu’na şahsen veya 241 54 36 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Trafik cezası itiraz ettim sonucu nasıl öğrenilir?
Trafik cezasına itirazda bulunabilmeniz ve ilgili karara itiraz edebilmeniz için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu sistemi kullanarak adınıza kayıtlı araç tescil numaralarını sorgulayarak size kesilen cezaları görüntüleyebilirsiniz.
E-devlette görünen trafik cezası tebliğ edilmiş sayılır mı?
E-devlette görülen trafik cezası tebliğ edilmiş sayılır mı? Kişinin kendisine kesilen trafik cezasını e-devletten, Emniyet Genel Müdürlüğünden veya Mali Yönetim Sisteminden öğrenmesi cezanın tebliğ edildiği anlamına gelmez. Yasal süreler tebliğ tarihinden itibaren başlar.
Trafik cezasının detayını nasıl öğrenebilirim?
Araç plaka numarası, tescil tarihi ve T.C. Kimlik numaranızı girip 1189’a mesaj göndererek plakanıza kayıtlı cezaları öğrenebilirsiniz. Trafik cezalarının ödeme son tarihi gibi detaylara ulaşmak istiyorsanız TCP AYRINTI üzerinden mesaj gönderebilirsiniz.