Sergüzeştte ne anlatıyor?
Romantikten gerçekçiliğe geçişin bir örneği olarak kabul edilen Sergüzt (Samipaşazâde Sezai) Samipaşazâde Sezai’nin esaret hakkındaki romanı. Sezai, yakalanan bir kız tarafından köleleri ve zamanın cariyelerini kullanma insanlık dışı uygulamalarını ortaya çıkararak kapsamlı bir eleştiri sunuyor.
Sergüzeştname’nin konusu nedir?
Sergeziştname kitabında Bayburtlu Zihni, uzun yıllar boyunca yürüdüğü Anatolia ve Balkanlarda yaşadı. Sergeziştname kitabı, deneyimlerinden ve gözlemlerinden oluşan Bayburtlu Zihni’nin maceralarından oluşuyor. Özet, Tür … Özgürlük ›Eğitim› Serguzestname-ki … Özgürlük ›Eğitim› Serguzestname-Ki …
Sergüzeşt kitabının olay örgüsü nedir?
Türk okuyucunun esaret sorunu Sergust romanında tartışılmaktadır. Dilber, Kafkasya’dan Torkiye’ye getirilen genç bir kızdır. Halayık’ın çalıştığı villalarda farklı zorluklar var. Samipişâde Sezai, Dilber’in Kafkasya’daki Mısır’a uzanan üzüntü dolu üzüntüsünü anlatıyor.
Sergüzeşt’in bakış açısı nedir?
Esserde, anlatiCı ilahi bakuyk eshına saHIPIRIR. Eser 3. Tekil Kişi AğziNDan AnlatiLimt. Anlatıcının kafaları nötr tutmadan insanların başlangıcından. Sergezişt’in Ada Denizer’in Presifrezi’de Dili ve İfade Özellikleri ›Serguzestin-Dil-ve-Anlatm-Oellikler
Zehra romanı ne anlatıyor?
Nabizade Nazim tarafından Karabibik’ten altı yıl sonra yayınlanan Zehra, hırs ve intikamla bir roman. Zengin bir tüccarın kızı Zehra, yetim yetiştirdi ve son derece kıskanıyor. Babasının çalışanı Suphi ile evli. Karısına ilk kez aşık olan Suphi, güzel Sırron Cemal ile kalbini kaybetti. D&R ›Literatür› Roman ›Türk -Klaikzehra – Fiyat ve Satın Alma | D&R ›Literatür› Yeni Türk Classic
Dokuzuncu Hariciye Koğuşu ne anlatıyor?
Peyami Safa’nın 1930’da otobiyografik romanın ilk baskısı olan dokuzuncu Hariciye Ward. Peyami, Safa’nın basılı ve tanınmış çalışmasıdır. 1915 yılında bir hafıza kitabı şeklinde 15 yıllık hasta bir çocuk yazılmıştır.