Tesadüfi ne demek?
(ﺗﺼﺎﺩﻓﻰ) sıf. (ar. teṣāduf ve nispet eki -і ile teṣādufі) Rastgele, şansa dayalı: Bu da başın rastgele bir dönüşüdür (Peyâmi Safâ). Kompozisyonu tamamen rastgele olan bir dizi sütun arasından, yüzyıllardır bir şahin gibi gözlediği ovaya doğru bakmaktadır (Ahmet H.
Tesadüfen ne demek TDK?
gokce | TDK şans kelimesinin anlamı: Sadece olasılıklara bağlı olduğu varsayılan olayların belirsiz, değişebilir nedenidir. …30 Temmuz 2024
Tez ne demektir ne anlama gelir?
Argüman ya da tez (Latince: dissertatio – araştırma, yazma, argümantasyon, rapor), bilimsel araştırma sürecinde bilimsel yöntemle henüz kanıtlanmamış, ancak mantıksal olarak var olan bilgilerle çelişmeyen bazı ön bilgilere dayanarak sınanması gereken fikirlerdir.
Tesadüf neye denir?
Determinizmi ve nedensellik kuralını kabul etmeyen, yani her olayın bir nedeni olmadığını ya da olayların neden-sonuç zinciriyle gerçekleşmediğini varsayan görüşe göre şans ya da rastlantı; olayların herhangi bir nedene bağlı olmaksızın, rastgele meydana gelmesidir.
Tesadüf oldu ne demek?
Şans kelimesi Arapçadan gelir. Türkçedeki en yakın karşılığı tesadüftür. Tesadüf, tahmin edilemeyen ve bir isteğe, kurala veya belirli bir nedene dayanmayan bir olayın meydana gelmesidir.
Dinde tesadüfe ne denir?
Müslümanlar tesadüf kelimesini sevmezler, tevafuk kelimesini tercih ederler.
Mutlu tesadüf ne demek?
Şanslı tesadüfler, karşılaştığımızda bizi mutlu eden, bizim için iyi olan ve hatta mucize olarak tanımlanabilecek şeylerdir. Tesadüf, tesadüf değildir; ortam uygun olduğunda planlarımızın ve beklentilerimizin dışında gerçekleşir. Şanslı tesadüfler ayrıca Japon geleneğinin ve öğretisinin bir parçasıdır.
Tesadüf eden ne demek?
tesadüfle karşılaş, onu düşünmediğin, beklemediğin zamanlarda bile karşılaş.
Tez Arapça mı?
Eski Türkçe tez “Kaçmak!” “(emir)” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe tez fiilinden türemiştir – “kaçmak”. Daha fazla bilgi için bkz. Heights.
Tez cümlesi ne?
Tez ifadesi, bir tezin ana fikrini ve çalışmanın odak noktasını özetleyen bir ifadedir. Tez ifadesi genellikle tezin girişinde bulunur ve okuyucuya ne beklemesi gerektiğine dair bir ön izleme sunar.
Tezin amacı nedir?
TEZİN AMACI: Tezin amacı, konunun neden araştırıldığını açıklar. Başka bir deyişle, araştırmanın sonunda elde edilecek sonuçlar, neyin arandığına dair içgörü sağlar. Bu başlık altında, “ne yapılacağı değil, neden yapılacağı” ortaya konur. Tezin birden fazla amacı olabilir.
Tesadüfe eş anlamı nedir?
Tesadüf kelimesinin eş anlamlısı şanstır. Türkçede karşılığı olmayan “tesadüf” kelimesinin eş anlamlısı olan “şans” kelimesi de Arapçadan türemiş bir kelimedir.
Biriyle karşılaşmak tesadüf mü?
Hiçbir karşılaşma tesadüf değildir. Aynı şey her duygu, her düşünce, her bakış, her algı veya her sezgi için de geçerlidir. Aslında, tersi bir tesadüf değildir. Alışveriş yaptığımız pazar, yemek yediğimiz restoran, su içtiğimiz çeşme, yürüdüğümüz kaldırım ve orada yabancı olarak geçtiğimiz insanlar.
Tesadüf yerine ne kullanılır?
TDK kaynaklarına göre şans kelimesinin iki farklı anlamı vardır. Bunlardan ilki “sadece olasılıklara bağlı olduğuna inanılan olayların nedeni”dir. İkinci anlamı ise “şans, tesadüf ve şans” kelimeleridir. Bu kelimelerin hepsi kolayca birbirinin yerine kullanılabilir.
Tesadüf eden ne demek?
tesadüfle karşılaş, onu düşünmediğin, beklemediğin zamanlarda bile karşılaş.
Tezyin ne demek TDK?
Anlamı: “Tezyin” kelimesi süslemek, güzelleştirmek veya süslemek anlamına gelir. Sanat, mimari, iç mekan tasarımı ve benzeri alanlarda, genellikle bir şeyin estetik güzelleştirilmesi veya görsel olarak geliştirilmesi anlamında kullanılır.
Tesniye ne demek anlamı?
Tesniye, Arapça kökenli bir kelimedir ve “iki bölümden oluşan” anlamına gelir. İbranice adı Devarim “kelimeler” anlamına gelir ve adını Musa’nın sözlerinden alır.
Tesadüf nasıl yazılır?
COINCIDENCE KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER Keşke öyle bir tesadüf olsaydı da o doktorla bir saat oturup konuşabilseydi! Bilmeden, acı bir tesadüfle Hakan’a gitmesi gereken bir hediyeye saldırdı ve büyük bir günah işledi.
Tavsiyeli Bağlantılar: Osmanlı Sıkma Neden Pahalı