İçeriğe geç

Aladağ Nereye Yakın

Aladağlar hangi bölgede yer alır?

Niğde, Kayseri ve Adana sınırları içerisinde yer alır. KKD-GGB uzanımlı Aladağlar, kuzeyde Develi Dağları ve güneyde Bolkar Dağları’ndan başlayarak Gülek Boğazı’na kadar doğu-batı doğrultusunda yaklaşık 1035 km²’lik alanı, 78 km uzunluğu ve 124 km genişliği ile Orta Toroslar’ın önemli bir bölümünü oluşturur.

Adana’da Aladağ nerede?

AdanaAladağ / İl

Adana Aladağ neyi meşhur?

Küp Şelaleleri: Adana’nın Aladağ ilçesinde mutlaka görülmesi gereken doğa harikalarından biri de Küp Şelaleleri’dir. Zamantı Nehri vadisinde çeşitli su kaynaklarının oluşturduğu şelaleler, yer üstü köprü oluşumları, mağaralar ve bitki örtüsü ile dünyada eşi benzeri olmayan bir doğa harikaları dizisidir.

Aladağ ismi nereden gelir?

1987 yılında ilçe merkezi olunca bugünkü adını almıştır. Bu ad Toros Dağları’nın Aladağlar denilen kısmından gelmektedir.

Bolu Aladağ hangi ilçededir?

Aladağ Göleti Sulak Alanı, Bolu ili Merkez ilçesinin güneyindeki Aladağlar beldesinde ortalama 1345 m rakımda bulunan yapay bir göldür.

Niğde hangi ile yakındır?

Niğde, Aksaray, Nevşehir, Mersin, Adana, Kayseri ve Konya illeriyle komşu olup, güneyde Bolkar Dağları ile İçel ilinden, güneydoğuda Aladağlar ve doğuda ise Adana ilinden doğal sınırlarla ayrılır.

Adana Aladağ’ın nüfusu kaç?

Aladağ, Adana ilinde turizmle sıkça ilişkilendirilen bir doğa harikası ilçedir. Doğuda Kozan ilçesi, güneyde İmamoğlu ve Karaisalı ilçeleri, batıda Pozantı ilçesi ve kuzeyde Niğde ve Kayseri illerini içerir. Yüzölçümü 1.347 km²’dir ve nüfusu 2022 sayımına göre 15’tir.

Adana Aladağ hangi otobüs?

402 (Adana Büyükşehir Belediyesi) 402 (Aladağ), her gün sefer yapmaktadır. Ek bilgi: 402 hattında 44 durak bulunmakta olup, bu güzergah için toplam seyahat süresi yaklaşık 108 dakikadır.

Adana Aladağ ne zaman ilçe oldu?

Bölge, 1987 yılında Aladağ ilçe merkezi oluncaya kadar Karsanti ismiyle anılmıştır. Karsanti, Çukurova’yı fetheden ilk Türkmen boylarının bölgeye verdiği isimdir.

Adananın neresi meşhur?

Adana Neyle Meşhur? Adana Kebabı Adana denince akla ilk gelenlerden biri şüphesiz ki Adana Kebabıdır. … Şalgam. Adana’nın vazgeçilmez içeceği olan şalgam suyu, turp suyundan yapılan fermente bir içecektir. … 3. Ciğer. Ciğer de Adana’da çok meşhurdur. …Bici bici. … 5. Şirdan. … Seyhan Nehri. … Taşköprü … Saat Kulesi.Daha fazla makale…•19 Ağustos 2024

Adana’nın hangi yerleri meşhurdur?

Adana’da gezilecek yerler: Taş Köprü, Yılan Kalesi, Varda Köprüsü, Anavarza Harabeleri, Seyhan Nehri, Kapıkaya Boğazı, Göksu Nehri, Kazancılar ÇarşısıDiğer yazılar…

Adana Aladağ’ın rakımı kaçtır?

850 mAladağ / rakım

Aladağ hangi bölgededir?

Çıkarım. Akdeniz bölgesinde Niğde, Kayseri ve Adana il sınırları içerisinde Aladağlar’da yer almaktadır. 1995 yılında ilan edilmiştir. Yüzölçümü 55 km2’dir.

Aladağlar nerededir?

Aladağlar, Niğde, Adana ve Kayseri şehirleri arasında kalan bir sıradağdır. Alp-Himalaya kıvrımının bir parçası olan Toros Dağları’nın orta kısmını oluştururlar. Aladağlar’da 3000 metrenin üzerinde yaklaşık 60 tepe vardır. Toros Dağları’nın en yüksek zirvesi olan Kızılkaya (3771 m) da burada yer almaktadır.

Aladağ yörük mü?

Mansurlu, Adana ili Aladağ ilçesinin merkez ilçelerinden biridir. İlçenin isminin Toros Dağları’nda yaşayan Türkmen aşiretinin göçebe reislerinden Mansur Bey’den geldiği düşünülmektedir.

Bolkar Dağı hangi bölgededir?

Eskiden Bulgar Dağları olarak bilinen Bolkar Dağları, Konya, Niğde ve İçel (Mersin) illeri arasında uzanır ve en yüksek noktası 3.

Aladağlar volkanik mi?

Aladağ: Aras Nehri’nin kuzeyinde 3138 m yükseklikte bulunan volkanik bir dağdır.

Toros Dağları hangi bölgededir?

Toros Dağları, Türkiye’nin Akdeniz kıyılarına paralel olarak, Teke Yarımadası’ndan Suriye’ye ve hatta iç kesimlerde Irak sınırına kadar uzanan, çok sayıda sıradağları kapsayan bir dağ sırasıdır.

Adana Aladağ hangi Türk boyundandır?

Bölge, 1987 yılında Aladağ ilçe merkezi oluncaya kadar Karsanti ismiyle anılmıştır. Karsanti, Çukurova’yı fetheden ilk Türkmen boylarının bölgeye verdiği isimdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Çarşı Escort